Jump to content


Photo

Formatting issues posting on mobile?


  • Please log in to reply
9 replies to this topic

#1 sek69

sek69

    Winnipeg Arena's gonna be on fire

  • Members
  • 11089 posts
  • Gender:Male
  • Location:Pittsburgh, PA

Posted 18 April 2018 - 07:30 AM

I am noticing when I post here via my iPhone that all apostrophes and quotation marks get removed from whatever I typed. It seems to be a recent issue, wondering if its some kind of board software quirk.


Some examples: these all have apostrophes when I type them in.... wont cant didnt
This should have quotation marks around it

When I hit send they all will disappear.

#2 Matt D

Matt D

    4:40

  • Members
  • 11171 posts
  • Gender:Male

Posted 18 April 2018 - 07:32 AM

I've had that issue as well.



#3 Edwin

Edwin
  • Members
  • 1108 posts
  • Gender:Male

Posted 18 April 2018 - 07:36 AM

That's not an issue with the board, it's an issue with your phone. I have had this issue with iOS on iPhone and iPad. It's the smart punctuation.

 

On the iPhone -- go to Settings --> General --> Keyboard --> Smart Punctuation

 

Turn that function off. It will do the trick.

 

Not sure how to turn it off on Android, however.



#4 sek69

sek69

    Winnipeg Arena's gonna be on fire

  • Members
  • 11089 posts
  • Gender:Male
  • Location:Pittsburgh, PA

Posted 18 April 2018 - 12:46 PM

Not sure now it's an issue with the phone and not the board when it formats properly in the reply box and only disappears when I hit either the post or preview buttons.



#5 Edwin

Edwin
  • Members
  • 1108 posts
  • Gender:Male

Posted 18 April 2018 - 12:53 PM

Not sure now it's an issue with the phone and not the board when it formats properly in the reply box and only disappears when I hit either the post or preview buttons.

Yes, that's the exact issue I was experiencing. It's the Smart Pronunciation.



#6 sek69

sek69

    Winnipeg Arena's gonna be on fire

  • Members
  • 11089 posts
  • Gender:Male
  • Location:Pittsburgh, PA

Posted 18 April 2018 - 01:29 PM

Well I'll give it a shot, I'm actually on a computer now, will try replying from my phone later to test it. 



#7 Loss

Loss
  • Admins
  • 43983 posts
  • Gender:Male

Posted 19 April 2018 - 10:31 AM

I've had the same issue. Edwin's diagnosis and solution is correct.



#8 Johnny Sorrow

Johnny Sorrow
  • Members
  • 4733 posts

Posted 19 April 2018 - 10:46 AM

Thanks Edwin. That's been driving me bonkers.

#9 gordi

gordi

    monster gaijin

  • Members
  • 2001 posts
  • Gender:Male

Posted 20 April 2018 - 11:04 PM

Yep. Hat tip to Edwin, the Travis Tomko of PWO.

#10 Childs

Childs
  • Moderators
  • 4606 posts

Posted 21 April 2018 - 02:35 PM

It's been driving me nuts as well. Thanks man.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users